Lubojaty

Oficiální stránky obce Lubojaty a tvoje nebo moje :-)

Podomní prodej v Bílovci zakázán.


Bílovečtí radní schválili nový tržní řád, jehož jedním ustanovením je i výčet zakázaných druhů prodeje zboží a poskytovaných služeb.
Na celém území města Bílovce je od 1. března 2013 zakázán tzv. podomní a pochůzkový prodej a nabídka služeb.
Podomním prodejem a nabídkou služeb se pro účely tohoto nařízení rozumí takový prodej a nabídka služeb, kdy je bez předchozí objednávky dům od domu nabízeno a prodáváno zboží či služby.
Pochůzkovým prodejem a nabídkou služeb se pro účely tohoto nařízení rozumí prodej a nabídka služeb s použitím přenosného nebo neseného zařízení (konstrukce, závěsného pultu, ze zavazadel, tašek, apod.) nebo přímo z ruky, bez ohledu na to, zda se prodejce pohybuje nebo se zdržuje na místě.
Zrušením podomního a pouličního prodeje chceme především chránit naše starší občany, kteří jsou čím dál víc vystavováni nekalým prodejním praktikám. Navíc je tento druh prodeje vnímán velmi negativně a je „otravný“.

Bližší informace: 
Petr Klimek, 
starosta města Bílovec,
tel.: 734 576 591

KATEGORIE - Vyhlášky, Z činnosti osadního výboruÚnor 15th, 2013

Jeden komentář k článku - “Podomní prodej v Bílovci zakázán.”

  1. Od: Martin

    Tuto novinku velice vítám. Velice otravní jsou například prodejci elektřiny, kteří se často vydávají za ČEZ, viz například tento článek http://www.snizujeme.cz/clanky/zmena-dodavatele-plynu-a-elektriny-mezi-dvermi Bohužel často zneužijí důvěřivosti starších lidí, jak píšete, pane starosto…

Napsat komentář


Redakce lubojaty.cz si vyhrazuje právo mazat podle vlastního uvážení texty anonymní, urážlivé, agresivní, úmyslně komolené a také zjevné provokace.

function openCmp(event){ event.preventDefault(); event.stopPropagation(); scmp.open(); }}