Lubojaty

Oficiální stránky obce Lubojaty a tvoje nebo moje :-)

Dopravní automobil pro JSDH Lubojaty.


index-1
Město Bílovec pořídilo nový dopravní automobil pro jednotku SDH Lubojaty. Jedná se o vozidlo Ford Transit Kombi L3 350 Trend 2,0 TDCi, které splňuje technické podmínky pro požární techniku. Předání vozidla se uskutečnilo v pátek 21. dubna 2017 před hasičskou zbrojnicí v Lubojatech.

Městu dopravní automobil za 1 046 045 Kč dodala společnost TECHSPORT, s.r.o. Na nákup vozidla byly použity dva dotační tituly, a to od Ministerstva vnitra – Generálního ředitelství HZS ČR ve výši 450 000 Kč a Moravskoslezského kraje ve výši 225 000 Kč. Dofinancování akce ve výši 371 045 Kč zajistilo město Bílovec.

Ford Transit je poháněn naftovým motorem o objemu 1 995 cm3 s výkonem 96 kW. Celková délka je 5 981 mm, šířka 2 059 mm a výška 2 536 mm, což zajišťuje pohodlnou přepravu až devíti osob. Vozidlo bylo mimo základní a povinnou výbavu dále vybaveno zásuvkou na 230 V, zabudovaným digitálním vozidlovým terminálem, požárními světlomety, klimatizační jednotkou, výměníkem topení, ručními svítilnami, autorádiem, USB, zvláštním výstražným zařízením, modrými a oranžovými LED svítilnami, tažným zařízením, střešním nosičem s žebříkem aj.

V jednotce doposud sloužil dopravní automobil DA 12 Avia A31 z roku 1990, který již je za hranicí své životnosti.

Investice do nového vozidla je pro sbor dobrovolných hasičů Lubojaty velkým přínosem z hlediska bezpečnosti, spolehlivosti a také z hlediska snížení provozních nákladů.

Vozidlo bude sloužit především k plnění úkolů souvisejících s požární ochranou v obci a při zásazích či technické pomoci.

KATEGORIE - Archiv aktualit, Hasičské akceDuben 26th, 2017

Napsat komentář


Redakce lubojaty.cz si vyhrazuje právo mazat podle vlastního uvážení texty anonymní, urážlivé, agresivní, úmyslně komolené a také zjevné provokace.

function openCmp(event){ event.preventDefault(); event.stopPropagation(); scmp.open(); }}